OVER MEERSPELERS

Wie zijn de Meerspelers?

Meerspelers is een groep enthousiaste (bord)spelers die iedere woensdagavond samen bordspellen speelt in buurtcentrum 'De Patio' in Zoetermeer. Daarnaast organiseren we meerdere keren per jaar een spellendag op zondag. De leeftijd en achtergrond van de spelers binnen de groep variëren, maar één ding hebben we sowieso met elkaar gemeen: we houden allemaal van gezellig een spel spelen!

Wat wordt er zoal gespeeld?

De bordspellen die we spelen zijn zeer divers. Er worden zowel lichte als zwaardere spellen gespeeld in verschillende categorieën en met verschillende spelmechanismen. Kortom, voor een ieder wat wils. Zie ook hieronder de spellen die we recentelijk gespeeld hebben.
Maak je vooral geen zorgen als deze spellen je niets zeggen of als je niet veel ervaring met dergelijke spellen hebt. Er is altijd iemand van de Meerspelers die de regels kent en deze graag uitlegt.

Recent gespeelde spellen
Waar komen al die spellen vandaan?

Meestal nemen mensen hun eigen spellen mee maar er is ook een verzameling aanwezig in het buurthuis. Heb je zelf een spel dat je graag zou willen spelen, neem het dan vooral mee.
De meegebrachte spellen worden op een centrale tafel gelegd en zijn gedurende de avond voor algemeen gebruik.

Hoe doe ik mee aan een spel?

De meeste spellen beginnen spontaan. Iemand pakt een spel van de stapel en zegt "Wie doet er mee?". Andersom kan het ook. Jij kunt een spel pakken en vragen "Wie kan mij dit spel uitleggen?".

Ik ken de regels niet

Geen enkel probleem. Ook al ken je geen enkel spel. Er is altijd iemand van Meerspelers die de regels kent en deze graag uitlegt. Vaak is het zo dat ook de frequente bezoekers een korte opfrisser nodig hebben.

Zijn er kosten aan verbonden?

De eerste twee bezoeken zijn gratis. Daarna is het mogelijk om per spelavond te betalen. Als je vaker komt wordt het goedkoper om vast lid te worden van Meerspelers en maandelijks te betalen.
Koffie, thee en frisdrank zijn tegen schappelijke prijzen verkrijgbaar in het buurthuis.

Hoe kan ik erbij zijn?

De spelavonden en speldagen van Meerspelers hebben een vriendelijk, open en gezellig karakter. Je bent uiteraard van harte welkom om een spel mee te komen spelen. Zie onze Agenda voor de eerstvolgende spellenavond of -dag.
Voor je eerste bezoek vragen we je wel vooraf even aan te melden via e-mail, facebook of whatsapp. Zie ook onze Contact pagina.

           
Waar spelen jullie?

We spelen in het buurthuis 'De Patio' van buurtvereniging 'Seghwaert op Dreef' op de Gaardedreef 189 in Zoetermeer. Het buurthuis ligt vlak naast het station van Randstadrail, trams 3 en 4. Naast het buurthuis is een gratis parkeerterrein.